Как да инсталираме Android приложение на телефон

В този пост ще Ви покажа как много бързо да инсталирате Ваше приложение от домашния компютър на мобилното Ви устройство с Android операционна система.

Искам да отбележа, че някои мобилни устройства се нуждаят преди свързването с компютъра да бъдат разрешени за инсталиране на приложения през USB кабела им (разрешаване на USB debigging) . Би трябвало това да става чрез менюто Settings–>Applications–>Development и от там трябва да се сложи отметка на опцията USB debugging.

След като всичко е готово свържете Вашето мобилно устройство чрез USB кабел към компютъра, на който се намира разработеното приложение.

Отворете конзолата на Windows и отидете в директорията, в която се намира програмата  (командата) adb. Ако се чудите  как точно става това може да прочете последните абзаци на поста Как да започнем с Android.

Вече сме готови за командата adb  и можем да напишем в конзолата следното:

adb install D:\java\workspace\AppName\bin\AppName.apk

и да натиснем Enter.

За много кратко време Вашето приложение трябва да се е инсталирало на мобилното устройство, при което ще получите съобщение за успех.

Командата  adb install се нуждае от пълния път до .apk файла на Вашето приложение. В нашия случай приложението се казва “AppName” и се намира в D:\java\workspace\AppName\. Този .apk файл се намира в директорията bin на пакета съдържащ всички файлове на приложението.

14 thoughts on “Как да инсталираме Android приложение на телефон

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *